top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαkalfantisp

Ο κάθετος κήπος της Θεσσαλονίκης

Έγινε ενημέρωση: 15 Απρ 2020

800 γλάστρες με τέσσερα είδη φυτών τα οποία αρδεύονται από το νερό της βροχής διαμορφώνουν τη νέα όψη ενός δημοσίου κτιρίου του κτιρίου της πόλης συμβάλλοντας παράλληλα στην ευαισθητοποίηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.


Στόχος του έργου είναι να προωθήσει τα σύγχρονα συστήματα συλλογής βρόχινων υδάτων και να ενημερώσει για τις δυνατότητες του αειφόρου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.



Ο κάθετος κήπος της πόλης διαμορφώνει τη νέα όψη του κτιρίου της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Η δημιουργία ενός πράσινου τοίχου σε μια υπάρχουσα όψη, με την δημιουργία μιας ¨πράσινης μάσκας¨ που φέρει το βάρος της φύτευσης έχει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα καθώς βελτιώνει το μικρόκλιμα και εισάγει μια νέα αισθητική στον δημόσιο χώρο. Η καινοτομία του συγκεκριμένου κήπου αφορά στον συνδυασμό του με το σύστημα συλλογής βρόχινων υδάτων από το οποίο αρδεύεται», σημειώνουν οι αρχιτέκτονές Πάνος Δραγώνας και Βάρβαρα Χριστοπούλου.




Η επιλογή των φυτών έχει λάβει υπόψη τις τοπικές κλιματικές συνθήκες, ενώ ο σχεδιασμός του κήπου στοχεύει στην ανάδειξη των χρωματικών μεταβολών των φυτών κατά τη διάρκεια του έτους».

 Το έργο ανατέθηκε από την GWP-MD στο πλαίσιο / του Προγράμματος Συλλογής Όμβριων Υδάτων https://www.gwp.org/en/ncwr σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το περιβαλλοντικό Πρόγραμμα “Αποστολή Νερό” της Coca-Cola στην Ελλάδα.

5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page