top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαkalfantisp

Νέες οδικές υποδομές στην Αττική

Το πρώτο εξάμηνο του 2021 τοποθετείται πλέον η δημοπράτηση της επέκτασης της λεωφόρου Κύμης. Το έργο, μήκους 3,8 χλμ. –εκ των οποίων τα 2,4 χλμ. σε σήραγγα– και εκτιμώμενου προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, θα δημοπρατηθεί ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες επεκτάσεις της Αττικής Οδού, πιθανότατα μέσω σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το έργο θα δώσει διέξοδο στην Εθνική Οδό για τους κατοίκους μιας πολύ ευρείας περιοχής, από το Γαλάτσι και τη Νέα Ιωνία έως το Ηράκλειο, την Πεύκη, τη Λυκόβρυση και το Μαρούσι, αποσυμφορώντας παράλληλα την έξοδο της Αττικής Οδού προς Λαμία.

Οι οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, καθώς το έργο είχε δρομολογηθεί από την εποχή της κατασκευής της Αττικής Οδού και ο δρόμος δεν θα έχει διόδια, καθώς θα ήταν προφανέστατα λανθασμένο να μπουν διόδια σε ένα μικρό νέο τμήμα υφιστάμενης λεωφόρου, που έχει ως κύριο σκοπό να διευκολύνει την πρόσβαση στην Εθνική Οδό και να αποσυμφορήσει το εσωτερικό οδικό δίκτυο του Νέου Ηρακλείου, της Λυκόβρυσης – Πεύκης και της Κάτω Κηφισιάς. Επομένως, αν προκριθεί η λύση της ΣΔΙΤ, η αποπληρωμή του έργου θα γίνει με πληρωμές διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με την προμελέτη του έργου, η λειτουργία της επέκτασης εκτιμάται ότι δεν θα έχει επιπτώσεις στο αστικό περιβάλλον της περιοχής και με την κατασκευή της σήραγγας ανοικτού ορύγματος , μήκους 1.160 μέτρων, δίνεται η ευκαιρία της αναμόρφωσης της περιοχής πάνω από τη σήραγγα. Συγκεκριμένα, θα αποκατασταθούν τα τοπικά οδικά δίκτυα συνολικού μήκους 2 χλμ., ενώ ταυτόχρονα προβλέπονται εκτεταμένα έργα πρασίνου και διαχείρισης των ομβρίων. Η συνολική έκταση όπου θα υλοποιηθούν έργα πρασίνου ανέρχεται σε 30 στρέμματα, μέσα στα οποία μπορεί να υλοποιηθούν και έργα άθλησης και άλλων δραστηριοτήτων, που θα αναβαθμίσουν την περιοχή .

Αντε και στα δικα μας με την επέκταση της Αττικής Οδού προς τον Λιμένα Ραφήνας που θεωρήθηκε ωριμο έργο και προτάθηκε για ένταξη στο Ευρωπαικό Ταμείο Ανάκαμψης.


9 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page